Skip to content

Meutic amb MGPrime

Després d’implantar la telefonia IP, MG Prime estalvia de mitjana un 69% en telefonia. A més, ara disposa d’una centraleta i de telèfons amb millors prestacions.


MG PRIME és una societat participada per Miralbell Guerin, dedicada a la prestació de serveis d’assessorament comptable, fiscal i laboral. Són clients de Meutic des de 2018.

Situació Inicial

A causa d’un canvi d’ubicació de les seves oficines, l’empresa no podia seguir amb l’operador de telefonia contractat. Llavors, MG Prime va contactar amb Meutic per valorar una proposta nova de centraleta i telèfons.

El client va quedar sorprès en veure una simulació del cost de la factura i vam començar de seguida. MG Prime disposava d’una centraleta amb extensions fixes i només disponible a l’oficina.

L’operador trigava més de 24 hores a resoldre incidències després de moltes trucades, una llarga espera i passar per molts teleoperadors.

Això portava molts mals de cap a l’equip de MG Prime i els seus clients en rebien les conseqüències. 

Voldria destacar la capacitat de resolució de problemes, la seriositat amb la feina, la disponibilitat i els coneixements tècnics.

David Izquierdo, responsable d’IT & Sistemes a Bufet Miralbell Guerin.

Amb Meutic al seu costat

Abans de començar, van sorgir diversos problemes: ens vam trobar que no disposaven de fibra, i que no teníem línies suficients per posar 2 ADSL+. Per a solucionar-ho, vam optar per una ADSL + i connexió 4G balancejat, per un lloc fèiem passar les dades i per l’altre, la telefonia.

Després, es va configurar una centraleta al cloud, que va permetre la mobilitat física dels telèfons a qualsevol ubicació, així com altres prestacions: la implantació de cues, timbrats diferents, desviaments de trucades…

A més a més, ara disposen d’un tècnic de referència de Meutic amb qui poden contactar directament, això permet resoldre les incidències de forma immediata

Des de llavors, BMG Prime ha aconseguit estalviar de mitjana un 69% en la factura de telefonia.