Skip to content

Meutic amb Caves Josep Masachs

A Josep Masachs vam augmentar la velocitat del seu ERP amb la implantació de la tecnologia d’escriptori remot. Ara, l’equip és més productiu.


Josep Masachs és una empresa familiar que es dedica a l’elaboració de vins i caves, són clients de Meutic des de 2018.

Situació Inicial

La Laura Masachs va contactar amb nosaltres perquè el servidor estava desfasat, ja tenia uns anys. Per tal d’adaptar-nos al màxim a les necessitats de l’empresa, vam voler fer abans una auditoria de tota la xarxa, i efectivament, vam descobrir un servidor amb problemes greus al hardware.

Però també van aparèixer més coses: una xarxa lenta a causa del cablejat i, en general, una tecnologia que no s’adequava a les necessitats del seu ERP (sistema de planificació de recursos d’empreses).

A més, tenien problemes amb la seguretat: el servidor de correu electrònic enviava Spam i havien sigut víctimes d’atacs ransomware i de robatori d’identitat. Per tant, la productivitat de l’empresa es veia afectada

“De Meutic podem destacar l’alt grau de compromís per la seva part des del primer dia i la seva organització i qualitat en els resultats. Són professionals que s’impliquen en tots els processos i  problemes, són resolutius i estan capacitats en la implantació de solucions informàtiques.”

Laura Masachs, COO Josep Masachs.

Amb Meutic al seu costat

Per tal de solucionar els problemes, vam començar per fer una migració a un nou. Es va apostar per la virtualització, per noves tecnologies i pel treball de tot l’equip de Masachs amb escriptori remot al servidor.

Quan l’equip de Masachs va començar treballar directament amb el servidor, va experimentar un augment exponencial de la velocitat d’execució de tots els programes, ja que la càrrega de treball la fa el servidor.

Gràcies a això vam poder estalviar en equips finals de treball perquè no era necessari que tinguessin unes grans prestacions, el servidor ja les proporciona. 

Però encara quedava un tema molt important, la seguretat. Es va decidir fer una renovació total: vam implantar un tallafocs i vam canviar l’antivirus per un de corporatiu controlat des d’un panell cloud, amb polítiques restrictives i personalitzades.

Finalment, també relacionat amb la seguretat, es va apostar per una migració del correu electrònic a un Exchange de Microsoft, una opció més segura. Fet que, a més, va millorar encara més la productivitat de l’empresa.

Ara, l’equip de Josep Masachs treballa amb la tranquil·litat de tenir una xarxa segura i disposa de més temps per dedicar-se a la seva passió: l’elaboració de vins i caves.